Warning: Creating default object from empty value in /home/tbaxtzhv/public_html/blog_tanev/wp-content/themes/inspire/functions/admin-hooks.php on line 160
W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

OpenERP – интересно бизнес решение

Нова генерация бизнес решения

Досега не бях попадал на софтуер за управление на бизнес процесите, който да е с отворен код или познат още като open source. OpenERP е система с отворен код, която прилича много на добре познатата уеб-платформа Joomla. Приликите са свързани с безплатния достъп до инсталационните файлове, полезното общество от помагащи си потребители и множество безплатни добавки, с които функционалността на ERP системата става съизмерима с бизнес решенията от висок клас като SAP и Microsoft Dynamics.

Може би ще погледнете с недоверие към този продукт, но вероятно с интерес ще разберете, че големи мултинационални компании като Danone, Singer France, Whirlpool Paris, PEG, DMG France, Metrexotic, Wircom Argentina, Aposition, l’ENA и др., използват изцяло или частично OpenERP системата за управление на цялостния бизнес.

Интересно сравнение в 130 страници, можете да видите с лидера в бизнес решенията за управление – SAP на следния линк. В следващото видео също можете да видите малка част от функционалностите на най-новата версия.

 

 

Мисля да му отделя малко внимание и в тази връзка си взех един VPS, на който изглежда че решението върви чудесно и доколкото разбрах с виртуален сървър с 512 RAM могат да се поддържат спокойно 10 едновременни потребителя. С достъпността на тези сървъри, възможностите за евтин ежедневен бекъп, както и алтернативните cloud хостинг услуги и възможностите и достъпността на тази ERP система го правят много интересно бизнес решение за малки и средни български предприятия.

Tags:

12 Responses to “OpenERP – интересно бизнес решение”

 1. Светослав Бацоев 08.09.2012 at 2:08 #

  Дълго време търсих безплатен вариант за счетоводна програма и накрая попаднах на OpenERP. От десетина дни тествам счетоводния модул и засега ми се струва супер. Аз исках някакъв софтуер, който да е конкретно за счетоводство , а не цяла ERP система, затова първо опитах Phreedom. Това е супер яка програма , но има 2-3 проблема, които трябва да се оправят, и за момента не става на практика да се използва за българско счетоводство, та OpenERP май е по-удачния вариант.

 2. Емилиян Танев 09.09.2012 at 16:02 #

  Здравей Светослав,

  Не съм сигурен, че на OpenERP силата му е в счетоводния модул. Все пак вероятно предоставя по-добри възможности от останалите безплатни счетоводни програми.

  Поздрави,
  Емилиян

 3. Boris 04.02.2013 at 1:49 #

  Hi Емилиян,

  I have one question for OpenERP 7.0
  how can I change Decimal precision in „Accounting“ +“Supplier invoices“ +“Unit Price“.
  By default is on 2 decimals, I need 5.
  „Decimal Precision Configuration V7.0.0.1“ module is installed.

  Regards,
  Boris.

 4. Емилиян Танев 04.02.2013 at 8:38 #

  Hi Boris,

  1. If you didn’t already enable technical features in your account, go in your user and enable it.

  2. Go to Settings -> Technical-> Database structure -> Decimal Accuracy

  You will probably need to change Product Price, Account, Product Unit of Measure and maybe something else.

  Regards,
  Emiliyan

 5. Boris 04.02.2013 at 11:02 #

  Hi Емилиян,

  there is no Technical field.
  I have „Modules“ „Configuration“ „Companies“ „Users“ „Translations“
  How do I install „Technical“ ?

 6. Boris 04.02.2013 at 11:18 #

  when i go… „Settings“ +“Users“ +“Administrator“ +“Access rights“ +Technical“, I cannot find and eneble this „Database structure“ so I can change Decimal accuracy

 7. Емилиян Танев 14.02.2013 at 11:01 #

  Yes, you should check tick on your profile administration profile first.

  Did you find it? If you not I will make you a video.

 8. Vlady 04.04.2013 at 19:57 #

  Здравейте,
  темата наистина е много интересна. Следя развитието на OpenERP от доста време и съм си играл с него, но с 7 версия имам голям проблем. Не иска да ми разпечатва стокови документи на български език. Някой успявал ли е да пусне кирилица на документите.

  Благодаря

  Владо

 9. Светослав Бацоев 05.04.2013 at 8:48 #

  На OpenERP 6 като инсталирам модул base_report_unicode се оправя кирилицата на справките. Не съм пробвал на 7 но може би и там ще може да се инсталира този модул.

 10. Светослав Бацоев 06.04.2013 at 10:57 #

  Пробвах и не стана. Явно модулите от 6 не са съвместими със 7. Може би ако се пипне нещо по файла ще стане.

 11. Vlady 10.04.2013 at 9:40 #

  Инсталирах си 7 и тръгна кирилицата.

 12. Владимиров 15.04.2014 at 13:32 #

  Отдавна работим с OpenERP още от 6 версия. Програмата е много добра и се конкурира с всички останали решения и то доста добре в пъти по добра от което е да е комерсиално българско решение. Счетоводния модул е добър. Присъединете се към групата в https://www.linkedin.com/ и обменете впечатления.

Leave a Reply